Start De Club Toerkalender Leden Lid worden? De Fiets, aanschaf De Fiets, onderhoud Ook nuttig Contact Wielerlinks Finish

 

Algemeen

Wat doen we in 2021?

De onderlinge afstand van 1,50 m is weer van kracht. 

Voor het resterende deel van 2021 hebben wij weer een toerkalender samengesteld. 

 

fotoGG2NP

fotoGG7NP

Auteursrechten e.d.

 

 

 

Hartelijk welkom bij Toerclub De Kampioen!

de wielersportvereniging van Voorschoten, Wassenaar en omstreken

 

Sportief en gezellig
Wij organiseren ruim 200 ritten per jaar vanuit Voorschoten (dinsdag en woensdag) en Wassenaar (zaterdag en zondag) met ritafstanden vari├źrend van 50 km tot ... u mag het zeggen!

De koffiepauze onderweg is een belangrijk moment binnen de vereniging. En het motto "Samen uit, samen thuis" staat hoog in het vaandel. Dus krijgt een deelnemer een lekke band of andere pech, dan helpen vele handen om het euvel te verhelpen.

Meerdere groepen
We houden er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na. Daarom rijden we - afhankelijk van de opkomst - in vier qua snelheid verschillende groepen. De gemiddelde snelheden vari├źren van ┬▒ 30 km/uur in de snelste groep (A) tot 21 ├á 22 km/uur in de langzaamste groep (D). In de praktijk komt dat neer op kruissnelheden van zo'n 30 tot 35 km/uur bij de eerste tot 20 tot 25 km/uur bij de laatste groep. Alles vanzelfsprekend afhankelijk van de windrichting en -kracht en van de conditie van de deelnemers.

Vrijheid blijheid
De samenstelling van de groepen is afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Heeft u geen zin of tijd om te komen, dan kan dat bij De Kampioen. Maar als u wel komt, dan treft u anderen die - net als u - zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg.
Wilt u wel eens wat andere routes fietsen?
Wilt u uw stratenkennis vergroten?
Wij kennen alle fietsroutes in de wijde omgeving en met ons komt u op de mooiste plekken!
Een volledig overzicht van onze ritten in 2016 vindt u in onze Toerkalender.

 JZCNP

De vier ritten van deze week:

Vanuit Voorschoten, start bij Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43:
(elke) dinsdag: 09.30 uur C- en D-groep gecombineerd, ┬▒ 70 km
(elke) woensdag: 13.00 uur A- en B-groep gecombineerd ┬▒ 70 km

Vanuit Wassenaar, start bij Bar 't Ruime Sop, Jachtwerf Princehaven, Van Zuylen van Nijeveltstraat 100

Zaterdag 19 maart: De Joop Zoetemelk classic 60-100-150 km. start 09.00u. In Leiden

Zaterdag 19 maart: Kampioenrit, A-groep 70 km. B-C groep 60 km. start 09.00 u

Zondag 13 maart: Kampioenrit A-groep 70 km. B-C-groep 60 km. D-groep 50 km. start 09.00u.

Wilt u met ons meerijden? U bent van harte welkom! 

Kijk ook eens op onze vijf pagina's over de aanschaf,
of op onze 15 pagina's over het onderhoud van een racefiets.
Of op onze 28 pagina's met overige wielerinformatie.

 

Wintertoeren
Hoe kan een club ruim 200 ritten per jaar rijden?
Wel, heel simpel: in de wintermaanden november t/m februari fietsen wij gewoon door. Uiteraard met aangepaste wielerkleding en alleen bij verantwoorde weersomstandigheden. En de weekendritten vanuit Wassenaar starten dan pas om 09.30 uur. Onder het motto: een uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug wordt er tussen de 50 en 70 kilometer afgelegd.
De starttijden voor de ritten vanuit Voorschoten blijven ongewijzigd, maar ook hier wordt de ritlengte aangepast aan de weersomstandigheden en (op woensdag) aan het tijdstip van de invallende schemering.
Wat ooit als experiment is begonnen, is al vele jaren een niet meer weg te denken en zeer populaire aanvulling op de gewone kalender en op het schaatsen, hardlopen, fitness en spinning in de wintermaanden!

En nog veel meer
Vanuit bestuur en leden worden ook andere activiteiten opgezet zoals:
- een buitenlandweekend, zoals de Ardennen (in 2016 de Tour de Namur) Engeland (2015), M├╝nsterland (2014) de Ardennen (2013), Engeland (2012), M├╝nsterland (2011), de Ardennen (2010) en nogmaals Engeland (2009)
- een weekje fietsen in de bergen, in 2011 en 2012 rond Alpe d'Huez, in 2013 in de Vogezen en in 2014 en 2015 op en rond de Stelvio 
- deelname aan Tour for Life 2012 met ons eigen Toerclub De Kampioenteam, met negen rijd(st)ers van 22 tot 53 jaar plus twee begeleiders
- deelname aan toerversies van klassiekers en andere bekende ritten zoals de Witte Kruis Classic, Joop Zoetemelk Classic, Veenendaal-Veenendaal, La Chouffe Classic, Amstel Gold, Ronde van Noord-Holland, Milaan-San Remo(!!!), Maratona Dles Dolomites(!!!), Limburgs Mooiste, Luik-Bastenaken-Luik, Mergelheuvelland 2daagse, Dam tot Dam fietsclassic, enzovoort
- bezoek aan wielerevenementen
- jaarlijkse activiteit(en) met partners
Kortom: wij bieden voor elk wat wils ...
Een aantal van deze activiteiten is uitgebreider omschreven op de pagina Wat doen we in 2016?

Onze nieuwe clubkleding laat nog even op zich wachten, maar het komt goed2015 WE CAN DO IT cycling jersey This Guy Needs A Beer short sleeve font b2

Fiets met ons mee!
Enthousiast geworden of toch nog enige aarzeling? Kom dan eens een maandje vrijblijvend met ons meerijden. Dan kunt u zelf beoordelen of ook ├║ zich bij ons thuis voelt. U bent van harte welkom!

Oh, enne ... dit doen we altijd even v├│├│r de start.

 

Auteursrechten e.d.

 

Hartelijk welkom bij Toerclub De Kampioen!

  

Hartelijk welkom bij Toerclub De Kampioen, de wielersportvereniging van Voorschoten, Wassenaar en omstreken

 

Als je mee wilt rijden kijk dan op de toerkalender voor onze ritten. 

 

Wintertoeren bij Toerclub De Kampioen

In de wintermaanden november t/m februari fietsen wij gewoon door. Uiteraard met aangepaste wielerkleding en alleen bij verantwoorde weersomstandigheden.

De weekendritten vanuit Wassenaar starten dan pas om 09.15 uur. Onder het motto: een uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug wordt er tussen de 50 en 70 kilometer afgelegd.

De starttijden van de ritten op dinsdag; woensdag en donderdag vanuit Voorschoten blijven ongewijzigd, maar ook hier wordt de ritlengte aangepast aan de weersomstandigheden en (op woensdag) aan het tijdstip van de invallende schemering.

Wat ooit als experiment is begonnen, is al vele jaren een niet meer weg te denken en zeer populaire aanvulling op de gewone kalender en op het schaatsen, hardlopen, fitness en spinning in de wintermaanden!

Dus ook in de wintermaanden kunt u een keertje vrijblijvend met ons meefietsen. Beleef de mooie routes in de regio, kom op plaatsen waar u nog nooit geweest bent en ervaar de gezelligheid van de club. Wij rijden met groepen van elk niveau en hanteren daarbij het SUST principe: Samen Uit Samen Thuis. U bent van harte welkom !

De weekend ritten starten vanaf onze startlocatie bij de Scouting Van Woesik; van Duivenvoordelaan 560 te 2241 TH Wassenaar.

 

 

TCKPR2

 

Wat kan je verwachten.

Toerclub de Kampioen, de toerfietsvereniging van Wassenaar, Voorschoten en verre omstreken nodigt u uit om eens mee te fietsen. Rij met ons mee en beleef de mooie routes in de regio, kom op plaatsen waar u nog nooit geweest bent en ervaar de gezelligheid van de club.

U hoeft zich niet aan te melden en komt gewoon op het aangegeven start tijdstip naar onze startlocatie en u vindt altijd een groepje waar u bij aan kunt sluiten.

De samenstelling van de groepen is namelijk afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Want naast het motto "Samen uit, samen thuis" hanteert de Kampioen ook het beginsel van "Vrijheid blijheid". Heeft u geen zin of tijd om te komen, dan moet u dat ook vooral niet doen.

Maar als u wel komt, dan treft u anderen die - net als u - zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg.

 

  

TCKPR
 

Sportief en gezellig

Wij organiseren ruim 250 ritten per jaar vanuit Voorschoten (dinsdag, woensdag en donderdag) en Wassenaar (zaterdag en zondag) met ritafstanden vari├źrend van 50 km tot ... De koffiepauze onderweg is een belangrijk moment binnen de vereniging. En het motto "Samen uit, samen thuis" staat hoog in het vaandel. Dus krijgt een deelnemer een lekke band of andere pech, dan helpen vele handen om het euvel te verhelpen.

 

Ons club adres is: Scouting Van Woesik, Van Duivenvoordelaan 560, 2241 TH Wassenaar. 

Van Woesik NP

 

 

Meerdere groepen
We houden er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na. Daarom rijden we - afhankelijk van de opkomst - in vier qua snelheid verschillende groepen. De gemiddelde snelheden vari├źren van ┬▒ 30 km/uur in de snelste groep (A) tot 21 ├á 22 km/uur in de langzaamste groep (D). In de praktijk komt dat neer op kruissnelheden van zo'n 30 tot 35 km/uur bij de eerste tot 20 tot 25 km/uur bij de laatste groep. Alles vanzelfsprekend afhankelijk van de windrichting en -kracht en van de conditie van de deelnemers.

Vrijheid blijheid
De samenstelling van de groepen is afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Heb je geen zin of tijd om te komen, dan kan dat bij De Kampioen. Maar als je komt, dan tref je anderen die zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg. Wij kennen alle fietsroutes in de wijde omgeving en met ons komt je op de mooiste plekken!

  overzichtpelotonNP

 

  

DolomietenNP

Wil je gezellig in groepsverband toerfietsen?

Wil je wel eens wat andere routes fietsen?

Je stratenkennis vergroten?

Een keer tot grote hoogten stijgen?

 

 Fiets dan met ons mee. Dat kan elke zaterdag en zondag, maar ook doordeweeks op dinsdag, woensdag en donderdag. Klik hier voor ons maandelijkse clubblad Toernieuws voor de verslagen van de ritten.  

Met ons kom je op de mooiste plekken in de regio. Rij met ons geheel vrijblijvend een paar ritten mee en proef de sfeer!

 Je bent van harte welkom op onze startlocaties in Wassenaar en Voorschoten. Graag tot ziens bij 1 van onze ritten!

 

Vanuit Voorschoten, bij Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43:

Elke dinsdag en donderdag: 09.30 uur C- groep, ┬▒ 70 km.
Elke woensdag: 13.00 uur A- en B-groep gecombineerd ┬▒ 70 - 100 km.

Vanuit Wassenaar, bij Scouting Van Woesik, Van Duivenvoordelaan 560, 2241 TH Wassenaar, elke zaterdag en zondag. Start 08.30 u. vanaf 1 september starten we vanaf 09.00 u. In de wintermaanden november t/m februari wordt dat 09.15u. 

Kijk ook eens op onze vijf pagina's over de aanschaf,

of op onze 15 pagina's over het onderhoud van een racefiets.
Of op onze 28 pagina's met overige wielerinformatie.

En neem alvast een kijkje bij de bewegende beelden van onze promotie film!

  

Wintertoeren
Hoe kan een club ruim 250 ritten per jaar rijden?
Wel, heel simpel: in de wintermaanden november t/m februari fietsen wij gewoon door. Uiteraard met aangepaste wielerkleding en alleen bij verantwoorde weersomstandigheden. En de weekendritten vanuit Wassenaar starten dan pas om 09.15 uur. Onder het motto: een uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug wordt er tussen de 50 en 70 kilometer afgelegd.
De starttijden voor de ritten vanuit Voorschoten blijven ongewijzigd, maar ook hier wordt de ritlengte aangepast aan de weersomstandigheden en (op woensdag) aan het tijdstip van de invallende schemering.
Wat ooit als experiment is begonnen, is al vele jaren een niet meer weg te denken en zeer populaire aanvulling op de gewone kalender en op het schaatsen, hardlopen, fitness en spinning in de wintermaanden!

En nog veel meer
Vanuit bestuur en leden worden ook andere activiteiten opgezet zoals:
- een buitenlandweekend, zoals in het voorjaar het Sauerland weekend in 2019 en Munsterland in 2018, de Ardennen (in 2017 La Chouffe Classic en in 2016 de Tour de Namur) Engeland (2015), M├╝nsterland (2014) de Ardennen (2013), Engeland (2012), M├╝nsterland (2011), de Ardennen (2010) en nogmaals Engeland (2009)
- een weekje fietsen in de bergen, in 2011 en 2012 rond Alpe d'Huez, in 2013 in de Vogezen, in 2014 en 2016 op en rond de Stelvio en in 2017 de Pyrenee├źn. In 2018 deden we de Dolomieten aan en in 2019 waren we present in de Vogezen.
- deelname aan Tour for Life 2012 met ons eigen Toerclub De Kampioenteam, met negen rijd(st)ers van 22 tot 53 jaar plus twee begeleiders
- deelname aan toerversies van klassiekers en andere bekende ritten zoals de Witte Kruis Classic, Joop Zoetemelk Classic, Veenendaal-Veenendaal, La Chouffe Classic, Amstel Gold, Ronde van Noord-Holland, Milaan-San Remo(!!!), Maratona Dles Dolomites(!!!), Limburgs Mooiste, Luik-Bastenaken-Luik, Mergelheuvelland 2daagse, Dam tot Dam fietsclassic, enzovoort
- bezoek aan wielerevenementen
- jaarlijkse activiteit(en) met partners
Kortom: wij bieden voor elk wat wils ...

TCKoutfit2damesoutfitNP

zoals bijvoorbeeld onderscheidende club outfits voor dames en heren

Fiets met ons mee!
Enthousiast geworden of toch nog enige aarzeling? Kom dan eens een maandje vrijblijvend met ons meerijden. Dan kan je zelf beoordelen of ook jij je bij ons thuis voelt. Je bent van harte welkom!

Oh, enne ... dit doen we altijd even v├│├│r de start.

 

Auteursrechten e.d.

 

duijnstee 2

1907

1905

dga1

 

-