Start De Club Toerkalender Leden Lid worden? De Fiets, aanschaf De Fiets, onderhoud Ook nuttig Contact Wielerlinks Finish

 

Algemeen

Wat doen we in 2018?

Zoals elk jaar fietsen we ijs en weder dienende het eerste weekend van 2018 onze eerste ritten. Het traditionele toerseizoen start op 3 maart met de openingsrit, waabij weer uitzien naar het traditionele koffie met appelgebak aangeboden door het bestuur. Alle daarop volgende ritten kunt u terugvinden in onze toerkalender 2018.

Ons verenigingsweekend staat gepland voor 25 t/m 27 mei en zal worden gehouden in het fraaie Munsterland waar een plaatselijke toertocht zullen gaan rijden. Op 1 september staat de Bodensee Radmarathon op het programma met aansluitend voor de liefhebbers een weekje fietsen in de Dolomieten.

Het toerseizoen wordt op 28 oktober afgesloten met de Sluitingsrit. Maar u kunt bij ons natuurlijk gewoon door blijven fietsen zowel doordeweeks ( op dinsdag, woensdag en donderdag) als in het weekend. 

Wat deden we de afgelopen jaren nog meer?

In 2015 namen wij deel aan de spinning marathon voor het inzamelen van geld voor KiKA en reden we rundum den Bodensee. Het clubweekend werd wederom verreden in Engeland.

bodensee2015In 2014 werd door een paar leden deelgenomen aan Milaan San Remo en werd er een lang weekend gefietst in M├╝nsterland. Begin september werd een week lang de Italiaanse Alpen bezocht met als letterlijk hoogtepunt de beklimming van de Stelvio.

fotoGG2NP

In 2013 gingen, na Zesdaagse en Nieuwjaarsbijeenkomst, eind mei zo'n 40 m/v een lang weekend fietsen in de Ardennen waar o.a. werd deelgenomen aan de schitterende La Chouffe Classic. Eind augustus spanden we ons, samen met tal van andere lokale sportverenigingen, in voor een goed doel in Kenia met (net als in 2009) o.a. een fietstocht voor alle 50.000 inwoners van Voorschoten en Wassenaar. Gelukkig kwamen ze ook dit jaar niet allemaal opdagen! Ten slotte verkenden we in september een week lang de Vogezen en we namen weer deel aan de Vrijwilligersmarkt in Voorschoten.

Naast de gebruikelijke start met o.a. een bezoek aan de Zesdaagse van Rotterdam en de Nieuwjaarsbijeenkomst, gingen we eind mei 2012 fietsen in Engeland. Begin augustus vertrok een groep een weekje naar de Franse Alpen en eind augustus reed ons eigen Tour for Lifeteam in acht dagen van Noord-Itali├ź naar de Cauberg. Mede als gevolg van al deze activiteiten mochten we 20 nieuwe leden noteren. Met name de percentages damesleden en leden onder de 50 jaar namen fors toe.

Ook in 2011 hadden we de smaak goed te pakken. Het jaar werd gewoontegetrouw begonnen met een bezoek aan de Zesdaagse van Rotterdam met kort daarna de Nieuwjaarsbijeenkomst voor de leden, donateurs en hun partners. In mei gingen we met een kleine 40 m/v een weekend naar het fraaie M├╝nsterland. Dat betekende drie dagen fietsen in het land van kastelen, waterburchten en adelshuizen. Dat alles in drie groepen qua afstanden en snelheid. En alles rijkelijk gelardeerd met de geneugten van de Duitse keuken, de Duitse wijnbouw en de Duitse bierbrouwkunst. Ja, u begrijpt: er wordt wat afgezien bij Toerclub De Kampioen!
En eind augustus/begin september gingen we ook nog een weekje fietsen in de Franse Alpen!

fotoGG7NP

Op het programma stonden ditmaal onder andere de Col de la Croix-de-Fer, de Col du Glandon, de Col du Lautaret en de Col du Galibier en natuurlijk de vaste nummers zoals Les Deux Alpes en de Alpe d'Huez. De jongste deelnemer was 21 jaar en de oudste ... 76! We hebben zes dagen heerlijk met elkaar de flanken en toppen bedwongen, veel plezier gehad en gedaan waarvoor het allemaal bedoeld is: intens genieten!
Een week later stonden we wederom met een drukbezochte kraam op de Vrijwilligersmarkt in Voorschoten.
In 2011 groeide het ledenbestand met dik 15%. 

Voor 2010 stonden er ook de nodige evenementen op de kalender. Zo reden we eind mei drie schitterende dagen in de Ardennen en beklommen daarbij o.a. de Muur van Huy.
Om u een idee te geven vindt u hier beelden van de aankomst van de Waalse Pijl 2009 en 2010.

Toegegeven: wij deden er gemiddeld een minuutje langer over, maar hadden daarna nog 50 km voor de boeg!
In september van dat jaar stonden we met een eigen kraam op de Vrijwilligersmarkt in Voorschoten en daags daarna stapten we en bloc op de fiets voor onze jaarlijkse Lunchrit. Ditmaal bezochten we een wel zeer bijzondere scheepswerf in Rotterdam, waar we tevens (zoals de naam van de rit al doet vermoeden) de lunch gebruikten alvorens de terugtocht aan te vangen. Ook qua groei was 2010 een prima jaar. We noteerden maar liefst 16 nieuwe leden.

In 2009 vierde Toerclub De Kampioen haar vijftigjarig bestaan. Dat gebeurde onder andere met de presentatie van een Jubileumboek, met een golfclinic, een fietstocht in Engeland, een bezoek aan een racefietsfabriek en met tal van andere activiteiten verspreid over het jaar, waaronder een fietstocht voor alle 50.000 inwoners van Wassenaar en Voorschoten.

 

Auteursrechten e.d.

 

 

 

Hartelijk welkom bij Toerclub De Kampioen!

de wielersportvereniging van Voorschoten, Wassenaar en omstreken

 

Sportief en gezellig
Wij organiseren ruim 200 ritten per jaar vanuit Voorschoten (dinsdag en woensdag) en Wassenaar (zaterdag en zondag) met ritafstanden vari├źrend van 50 km tot ... u mag het zeggen!

De koffiepauze onderweg is een belangrijk moment binnen de vereniging. En het motto "Samen uit, samen thuis" staat hoog in het vaandel. Dus krijgt een deelnemer een lekke band of andere pech, dan helpen vele handen om het euvel te verhelpen.

Meerdere groepen
We houden er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na. Daarom rijden we - afhankelijk van de opkomst - in vier qua snelheid verschillende groepen. De gemiddelde snelheden vari├źren van ┬▒ 30 km/uur in de snelste groep (A) tot 21 ├á 22 km/uur in de langzaamste groep (D). In de praktijk komt dat neer op kruissnelheden van zo'n 30 tot 35 km/uur bij de eerste tot 20 tot 25 km/uur bij de laatste groep. Alles vanzelfsprekend afhankelijk van de windrichting en -kracht en van de conditie van de deelnemers.

Vrijheid blijheid
De samenstelling van de groepen is afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Heeft u geen zin of tijd om te komen, dan kan dat bij De Kampioen. Maar als u wel komt, dan treft u anderen die - net als u - zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg.
Wilt u wel eens wat andere routes fietsen?
Wilt u uw stratenkennis vergroten?
Wij kennen alle fietsroutes in de wijde omgeving en met ons komt u op de mooiste plekken!
Een volledig overzicht van onze ritten in 2016 vindt u in onze Toerkalender.

 JZCNP

De vier ritten van deze week:

Vanuit Voorschoten, start bij Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43:
(elke) dinsdag: 09.30 uur C- en D-groep gecombineerd, ┬▒ 70 km
(elke) woensdag: 13.00 uur A- en B-groep gecombineerd ┬▒ 70 km

Vanuit Wassenaar, start bij Bar 't Ruime Sop, Jachtwerf Princehaven, Van Zuylen van Nijeveltstraat 100

Zaterdag 19 maart: De Joop Zoetemelk classic 60-100-150 km. start 09.00u. In Leiden

Zaterdag 19 maart: Kampioenrit, A-groep 70 km. B-C groep 60 km. start 09.00 u

Zondag 13 maart: Kampioenrit A-groep 70 km. B-C-groep 60 km. D-groep 50 km. start 09.00u.

Wilt u met ons meerijden? U bent van harte welkom! 

Kijk ook eens op onze vijf pagina's over de aanschaf,
of op onze 15 pagina's over het onderhoud van een racefiets.
Of op onze 28 pagina's met overige wielerinformatie.

 

Wintertoeren
Hoe kan een club ruim 200 ritten per jaar rijden?
Wel, heel simpel: in de wintermaanden november t/m februari fietsen wij gewoon door. Uiteraard met aangepaste wielerkleding en alleen bij verantwoorde weersomstandigheden. En de weekendritten vanuit Wassenaar starten dan pas om 09.30 uur. Onder het motto: een uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug wordt er tussen de 50 en 70 kilometer afgelegd.
De starttijden voor de ritten vanuit Voorschoten blijven ongewijzigd, maar ook hier wordt de ritlengte aangepast aan de weersomstandigheden en (op woensdag) aan het tijdstip van de invallende schemering.
Wat ooit als experiment is begonnen, is al vele jaren een niet meer weg te denken en zeer populaire aanvulling op de gewone kalender en op het schaatsen, hardlopen, fitness en spinning in de wintermaanden!

En nog veel meer
Vanuit bestuur en leden worden ook andere activiteiten opgezet zoals:
- een buitenlandweekend, zoals de Ardennen (in 2016 de Tour de Namur) Engeland (2015), M├╝nsterland (2014) de Ardennen (2013), Engeland (2012), M├╝nsterland (2011), de Ardennen (2010) en nogmaals Engeland (2009)
- een weekje fietsen in de bergen, in 2011 en 2012 rond Alpe d'Huez, in 2013 in de Vogezen en in 2014 en 2015 op en rond de Stelvio 
- deelname aan Tour for Life 2012 met ons eigen Toerclub De Kampioenteam, met negen rijd(st)ers van 22 tot 53 jaar plus twee begeleiders
- deelname aan toerversies van klassiekers en andere bekende ritten zoals de Witte Kruis Classic, Joop Zoetemelk Classic, Veenendaal-Veenendaal, La Chouffe Classic, Amstel Gold, Ronde van Noord-Holland, Milaan-San Remo(!!!), Maratona Dles Dolomites(!!!), Limburgs Mooiste, Luik-Bastenaken-Luik, Mergelheuvelland 2daagse, Dam tot Dam fietsclassic, enzovoort
- bezoek aan wielerevenementen
- jaarlijkse activiteit(en) met partners
Kortom: wij bieden voor elk wat wils ...
Een aantal van deze activiteiten is uitgebreider omschreven op de pagina Wat doen we in 2016?

Onze nieuwe clubkleding laat nog even op zich wachten, maar het komt goed2015 WE CAN DO IT cycling jersey This Guy Needs A Beer short sleeve font b2

Fiets met ons mee!
Enthousiast geworden of toch nog enige aarzeling? Kom dan eens een maandje vrijblijvend met ons meerijden. Dan kunt u zelf beoordelen of ook ├║ zich bij ons thuis voelt. U bent van harte welkom!

Oh, enne ... dit doen we altijd even v├│├│r de start.

 

Auteursrechten e.d.

 

Hartelijk welkom bij Toerclub De Kampioen!

 

Hartelijk welkom bij Toerclub De Kampioen, de wielersportvereniging van Voorschoten, Wassenaar en omstreken

 

Sportief en gezellig

Zin om sportief en gezellig bezig te zijn? Kom dan met ons meefietsen. Rij vrijblijvend met ons mee en beleef de mooie routes in de regio, kom op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en ervaar de gezelligheid van de club. Wij rijden met groepen van elk niveau en hanteren daarbij het SUST principe: Samen Uit Samen Thuis. Je bent van harte welkom !

Wij organiseren ruim 250 ritten per jaar vanuit Voorschoten (dinsdag, woensdag en donderdag) en Wassenaar (zaterdag en zondag) met ritafstanden vari├źrend van 50 km tot ... De koffiepauze onderweg is een belangrijk moment binnen de vereniging. En het motto "Samen uit, samen thuis" staat hoog in het vaandel. Dus krijgt een deelnemer een lekke band of andere pech, dan helpen vele handen om het euvel te verhelpen.

Gedurende het winterseizoen starten wij in het weekend om 09.30 u.

We starten bij jachtwerf de Princehaven aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 100 in Wassenaar.

Uiteraard kunt u voor onze reguliere clubritten in het weekend en doordeweeks, de zogenaamde Kampioenritten ook terecht bij ons. Deze clubritten vari├źren in lengte van 50 tot 70 km. Bij vertrek is het dan altijd weer een verrassing welk deel van de regio we aan gaan doen. 

Voor een overzicht van alle ritten kijk op de Toerkalender 2018

Meerdere groepen
We houden er niet allemaal hetzelfde fietstempo op na. Daarom rijden we - afhankelijk van de opkomst - in vier qua snelheid verschillende groepen. De gemiddelde snelheden vari├źren van ┬▒ 30 km/uur in de snelste groep (A) tot 21 ├á 22 km/uur in de langzaamste groep (D). In de praktijk komt dat neer op kruissnelheden van zo'n 30 tot 35 km/uur bij de eerste tot 20 tot 25 km/uur bij de laatste groep. Alles vanzelfsprekend afhankelijk van de windrichting en -kracht en van de conditie van de deelnemers.

Vrijheid blijheid
De samenstelling van de groepen is afhankelijk van de opkomst op de dag zelf. Heb je geen zin of tijd om te komen, dan kan dat bij De Kampioen. Maar als je komt, dan tref je anderen die zin hebben in een leuke rit en een gezellige koffiepauze onderweg. Wij kennen alle fietsroutes in de wijde omgeving en met ons komt je op de mooiste plekken!

  overzichtpelotonNP

 

  

DolomietenNP

Wil je gezellig in groepsverband toerfietsen?

Wil je wel eens wat andere routes fietsen?

Je stratenkennis vergroten?

Een keer tot grote hoogten stijgen?

 

 Fiets dan met ons mee. Dat kan elke zaterdag en zondag, maar ook doordeweeks op dinsdag, woensdag en donderdag. Klik hier voor ons maandelijkse clubblad Toernieuws voor de verslagen van de ritten.  

Met ons kom je op de mooiste plekken in de regio. Rij met ons geheel vrijblijvend een paar ritten mee en proef de sfeer!

 Je bent van harte welkom op onze startlocaties in Wassenaar en Voorschoten. Graag tot ziens bij 1 van onze ritten!

 

Vanuit Voorschoten, bij Sportinstituut Goederaad, Raadhuislaan 43:

(elke) dinsdag: 09.30 uur C- en D-groep gecombineerd, ┬▒ 70 km
(elke) woensdag: 13.00 uur A- en B-groep gecombineerd ┬▒ 70 km

(elke) donderdag 09.30 uur C- en D-groep gecombineerd 70 a 100 km.

Vanuit Wassenaar, start bij Jachtwerf Princehaven,

Van Zuylen van Nijeveltstraat 100

 Kijk ook eens op onze vijf pagina's over de aanschaf,

of op onze 15 pagina's over het onderhoud van een racefiets.
Of op onze 28 pagina's met overige wielerinformatie.

En neem alvast een kijkje bij de bewegende beelden van onze promotie film!

  

Wintertoeren
Hoe kan een club ruim 250 ritten per jaar rijden?
Wel, heel simpel: in de wintermaanden november t/m februari fietsen wij gewoon door. Uiteraard met aangepaste wielerkleding en alleen bij verantwoorde weersomstandigheden. En de weekendritten vanuit Wassenaar starten dan pas om 09.30 uur. Onder het motto: een uurtje fietsen, kopje koffie, uurtje terug wordt er tussen de 50 en 70 kilometer afgelegd.
De starttijden voor de ritten vanuit Voorschoten blijven ongewijzigd, maar ook hier wordt de ritlengte aangepast aan de weersomstandigheden en (op woensdag) aan het tijdstip van de invallende schemering.
Wat ooit als experiment is begonnen, is al vele jaren een niet meer weg te denken en zeer populaire aanvulling op de gewone kalender en op het schaatsen, hardlopen, fitness en spinning in de wintermaanden!

En nog veel meer
Vanuit bestuur en leden worden ook andere activiteiten opgezet zoals:
- een buitenlandweekend, zoals de Ardennen (in 2017 La Chouffe Classic en in 2016 de Tour de Namur) Engeland (2015), M├╝nsterland (2014) de Ardennen (2013), Engeland (2012), M├╝nsterland (2011), de Ardennen (2010) en nogmaals Engeland (2009)
- een weekje fietsen in de bergen, in 2011 en 2012 rond Alpe d'Huez, in 2013 in de Vogezen, in 2014 en 2016 op en rond de Stelvio en in 2017 de Pyrenee├źn.
- deelname aan Tour for Life 2012 met ons eigen Toerclub De Kampioenteam, met negen rijd(st)ers van 22 tot 53 jaar plus twee begeleiders
- deelname aan toerversies van klassiekers en andere bekende ritten zoals de Witte Kruis Classic, Joop Zoetemelk Classic, Veenendaal-Veenendaal, La Chouffe Classic, Amstel Gold, Ronde van Noord-Holland, Milaan-San Remo(!!!), Maratona Dles Dolomites(!!!), Limburgs Mooiste, Luik-Bastenaken-Luik, Mergelheuvelland 2daagse, Dam tot Dam fietsclassic, enzovoort
- bezoek aan wielerevenementen
- jaarlijkse activiteit(en) met partners
Kortom: wij bieden voor elk wat wils ...

TCKoutfit2damesoutfitNP

zoals bijvoorbeeld onderscheidende club outfits voor dames en heren

Fiets met ons mee!
Enthousiast geworden of toch nog enige aarzeling? Kom dan eens een maandje vrijblijvend met ons meerijden. Dan kan je zelf beoordelen of ook jij je bij ons thuis voelt. Je bent van harte welkom!

Oh, enne ... dit doen we altijd even v├│├│r de start.

 

Auteursrechten e.d.

 

duijnstee 2

1907

1905

dga1

 

-