Start De Club Toerkalender Leden Lid worden? De Fiets, aanschaf De Fiets, onderhoud Ook nuttig Contact Wielerlinks Finish

 

Wat doen we in 2018?

Zoals elk jaar fietsen we ijs en weder dienende het eerste weekend van 2018 onze eerste ritten. Het traditionele toerseizoen start op 3 maart met de openingsrit, waabij weer uitzien naar het traditionele koffie met appelgebak aangeboden door het bestuur. Alle daarop volgende ritten kunt u terugvinden in onze toerkalender 2018.

Ons verenigingsweekend staat gepland voor 25 t/m 27 mei en zal worden gehouden in het fraaie Munsterland waar een plaatselijke toertocht zullen gaan rijden. Op 1 september staat de Bodensee Radmarathon op het programma met aansluitend voor de liefhebbers een weekje fietsen in de Dolomieten.

Het toerseizoen wordt op 28 oktober afgesloten met de Sluitingsrit. Maar u kunt bij ons natuurlijk gewoon door blijven fietsen zowel doordeweeks ( op dinsdag, woensdag en donderdag) als in het weekend. 

Wat deden we de afgelopen jaren nog meer?

In 2015 namen wij deel aan de spinning marathon voor het inzamelen van geld voor KiKA en reden we rundum den Bodensee. Het clubweekend werd wederom verreden in Engeland.

bodensee2015In 2014 werd door een paar leden deelgenomen aan Milaan San Remo en werd er een lang weekend gefietst in Münsterland. Begin september werd een week lang de Italiaanse Alpen bezocht met als letterlijk hoogtepunt de beklimming van de Stelvio.

fotoGG2NP

In 2013 gingen, na Zesdaagse en Nieuwjaarsbijeenkomst, eind mei zo'n 40 m/v een lang weekend fietsen in de Ardennen waar o.a. werd deelgenomen aan de schitterende La Chouffe Classic. Eind augustus spanden we ons, samen met tal van andere lokale sportverenigingen, in voor een goed doel in Kenia met (net als in 2009) o.a. een fietstocht voor alle 50.000 inwoners van Voorschoten en Wassenaar. Gelukkig kwamen ze ook dit jaar niet allemaal opdagen! Ten slotte verkenden we in september een week lang de Vogezen en we namen weer deel aan de Vrijwilligersmarkt in Voorschoten.

Naast de gebruikelijke start met o.a. een bezoek aan de Zesdaagse van Rotterdam en de Nieuwjaarsbijeenkomst, gingen we eind mei 2012 fietsen in Engeland. Begin augustus vertrok een groep een weekje naar de Franse Alpen en eind augustus reed ons eigen Tour for Lifeteam in acht dagen van Noord-Italië naar de Cauberg. Mede als gevolg van al deze activiteiten mochten we 20 nieuwe leden noteren. Met name de percentages damesleden en leden onder de 50 jaar namen fors toe.

Ook in 2011 hadden we de smaak goed te pakken. Het jaar werd gewoontegetrouw begonnen met een bezoek aan de Zesdaagse van Rotterdam met kort daarna de Nieuwjaarsbijeenkomst voor de leden, donateurs en hun partners. In mei gingen we met een kleine 40 m/v een weekend naar het fraaie Münsterland. Dat betekende drie dagen fietsen in het land van kastelen, waterburchten en adelshuizen. Dat alles in drie groepen qua afstanden en snelheid. En alles rijkelijk gelardeerd met de geneugten van de Duitse keuken, de Duitse wijnbouw en de Duitse bierbrouwkunst. Ja, u begrijpt: er wordt wat afgezien bij Toerclub De Kampioen!
En eind augustus/begin september gingen we ook nog een weekje fietsen in de Franse Alpen!

fotoGG7NP

Op het programma stonden ditmaal onder andere de Col de la Croix-de-Fer, de Col du Glandon, de Col du Lautaret en de Col du Galibier en natuurlijk de vaste nummers zoals Les Deux Alpes en de Alpe d'Huez. De jongste deelnemer was 21 jaar en de oudste ... 76! We hebben zes dagen heerlijk met elkaar de flanken en toppen bedwongen, veel plezier gehad en gedaan waarvoor het allemaal bedoeld is: intens genieten!
Een week later stonden we wederom met een drukbezochte kraam op de Vrijwilligersmarkt in Voorschoten.
In 2011 groeide het ledenbestand met dik 15%. 

Voor 2010 stonden er ook de nodige evenementen op de kalender. Zo reden we eind mei drie schitterende dagen in de Ardennen en beklommen daarbij o.a. de Muur van Huy.
Om u een idee te geven vindt u hier beelden van de aankomst van de Waalse Pijl 2009 en 2010.

Toegegeven: wij deden er gemiddeld een minuutje langer over, maar hadden daarna nog 50 km voor de boeg!
In september van dat jaar stonden we met een eigen kraam op de Vrijwilligersmarkt in Voorschoten en daags daarna stapten we en bloc op de fiets voor onze jaarlijkse Lunchrit. Ditmaal bezochten we een wel zeer bijzondere scheepswerf in Rotterdam, waar we tevens (zoals de naam van de rit al doet vermoeden) de lunch gebruikten alvorens de terugtocht aan te vangen. Ook qua groei was 2010 een prima jaar. We noteerden maar liefst 16 nieuwe leden.

In 2009 vierde Toerclub De Kampioen haar vijftigjarig bestaan. Dat gebeurde onder andere met de presentatie van een Jubileumboek, met een golfclinic, een fietstocht in Engeland, een bezoek aan een racefietsfabriek en met tal van andere activiteiten verspreid over het jaar, waaronder een fietstocht voor alle 50.000 inwoners van Wassenaar en Voorschoten.

 

Auteursrechten e.d.

 

 

 

duijnstee 2

1907

1905

dga1

 

-